Over ons

Over Brinkman

Björn Brinkman was een kleine jongen toen zijn opa, die zijn eigen schapen slachtte en looide, hem voor het eerst kennis liet maken met leer en waar zijn reis als ‘manusje van alles’ schoenmaker begon.

Het is niet alleen het product zelf maar wat Björn ermee doet dat hem zo uniek maakt.

Björn studeerde als Mechanisch Bankwerker toen hij besloot om zijn carrière voort te zetten als prothetisch schoenmaker. Helaas ging dit niet volgens plan en banen waren moeilijk te vinden. Sommigen noemen het eigenwijsheid, anderen volhardendheid. Welke van de twee het ook is, Björn bleef zijn carrièrepad volgen en in 2001 bezocht hij een Open Dag over orthopedische schoenmakerij. Hij was onder de indruk van alle mogelijkheden en besloot die dag om meer van dit vakgebied te leren. Als gevolg daarvan werd zijn interesse in leer nog groter. Björn is zeker niet je gemiddelde schoenmaker en is ervan overtuigd dat hij alles kan maken van wat hij ziet. Een voorbeeld hiervan is dit paar op maat gemaakte schoenen die, net als hij, echt uniek zijn.

Over ons - Bjorn Brinkman

Rond 2012 / 2013, toen de economische crisis in volle gang was in Nederland, realiseerde Björn dat het niet zeker was dat hij zijn huidige baan zou behouden. Om ervoor te zorgen dat hij uniek bleef in zijn ambacht besloot Björn allerlei verschillende opdrachten aan te nemen, los van schoenmakerij. Dit leverde de nodige ervaring en zelfvertrouwen op dat ertoe leidde dat Björn in 2016 zijn eigen bedrijf oprichtte: Schoenmakerij Brinkman.

“Ik liet gewoon het balletje rollen en verrassend genoeg viel alles op de juiste plek”

Björn wist de nodige machines, materialen en een goede werkplek in Eemnes te bemachtigen. Tegelijkertijd bleef het aantal opdrachten groeien. Björn is trots op al zijn werk, maken of creëren. Of dit nu zijn eerste schoenopdracht was, de hoge hakken van hout, de houder voor het slagersmes of het zadel van de motor.